Ataşehir Özel Liseler|Özel Okul|Özel Kolej|Başarının 10 Kuralı

Lütfen Aşağıdakileri Azaltmaya Çalışın!
9 Ocak 2017
“Hoş Geldin Yeni Yıl” Partisi
Hoş Geldin Yeni Yıl Partisi
16 Ocak 2017

Başarının 10 Kuralı

• Sadece Sonuca Değil, Süreci de Önemseyin

Çok azımız birden bire başarılı olmuşuzdur. Bizi başarıya götürecek küçük parçalara önem vermeliyiz. Becerilerin ve bilgilerin, beklenmedik şekillerde birleşmeleri gibi, küçük gibi görünen şeyler sonunda çok önemli olabilirler.

• Konuşun ve Yazın – Bunu Çokça Yapın

Sınıfta konuşun. Sohbetlerde konuşun, Koridorlarda konuşun. Dinleyin ve cevap verin. Varsayımlarda bulunun ve düşünün. Tartışın. Düşünceleri paylaşın. Eğer söyleyecek bir şeyiniz olduğunu düşünüyorsanız, söyleyin.

• Başkalarıyla Çalışın ve Kolayca Paylaşın

Başkalarında çok şey öğrenebilirsiniz. Sizin ilerlemenize yardımcı olurlar ve size yeni şeyler öğretirler. Yani işbirliği yapın. Takımlar oluşturun.

• Sözlerinizi Tutun

Bu en önemli kuraldır. Bu kural, başarılı öğrenciyi başarısız öğrenciden en iyi ayıran kuraldır; ama, kuralı uygulayana kadar değeri anlaşılmaz. Bu nedenle verdiğiniz sözü tutmanın mutlaka bir yolunu bulun. Bir program hazırlayın.

• Kendi Gücünüzü Tanıyın ve Ona Göre Davranın

Başarılı öğrenci kendi gücünü tanır ve onu ortaya koymak için kararlı ve büyük bir çaba harcar.

• Zamanınızı İyi Kullanın

Bu gezegende ne kadar zamanınız olduğunu bilmiyorsunuz. Kaç yılınız olursa olsun, zaman, kesinlikle kısıtlı. Başarılı öğrenciler, zamanlarını verimli kullanırlar.

• Sizden Daha İyi Olanlarla Bir İletişim Ağı Oluşturun

Başarılı öğrenciler, başarılı insanlar tanımak isterler; onlarla konuşmak, etkileşime girmek ve onları dinlemek isterler. Bir düşünce diyaloğuna girmek isterler.

• Kendinize Güvenin

Başarılı öğrenciler kendilerine güvenir. Kendilerine karşı dürüstlerdir.

• Kolayca Hayır Deyin ve Dediğinizi Yapın

Başarı yolunda bunu yapabilmek çok önemlidir. Hayır demeyi öğrenin. Öncelikler belirleyin. Onlara uyun. Ertesi gün sınavınız varsa en iyi arkadaşınızın sinema teklifine “hayır” diyebilmelisiniz.

• Masanızı Temiz ve Düzenli Tutun.

Düzenli olmak dikkat dağınıklığını önlemek adına önemli bir kuraldır.