Butik Okul Nedir? Neden Butik Okul Tercih Edilir?

atasehir-gozde-ufuklar-kimya-deneyleri
Gözde Ufuklar Koleji Uygulamalı Kimya Deneylerimiz
25 Mayıs 2018
istanbul-liseler-arasi-bilgi-yarismasi
Liseler Arası Bilgi Yarışmasında Finalist Olmanın Gururunu Yaşıyoruz.
27 Mayıs 2018
butik-okul-nedir

Eğitim hayatımızda en önemli yeri kaplıyor. Ortalama 17 sene süren eğitim hayatında doğru seçimler yapmış veya yönlendirilmiş bir birey eğitimden sonra ki hayatında çok daha başarılı ve mutlu olabiliyor.

Okul seçimi yaparken mutlaka her kafadan bir ses çıkıyor. Anne ve babalar çocuklarının sağlam temellere oturmuş bir geleceği olması için ellerinden geleni yapabilmek için hem maddi hem manevi onlara destek olmaya çalışıyorlar.

Bu yazımızda size lise düzeyinde ki butik okullardan bahsedeceğiz. O yüzden lise düzeyine gelmiş bir kişiyseniz ya da lise okuyacak bir çocuğunuz varsa butik okul neden seçilir? Butik okul seçmenin faydaları nelerdir? Onunla ilgili bilgiler aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle her insan birbirinden farklı, lise okumaya başlayacak bir birey ise artık kendi hayatında ki kararları alabilme noktasına geldiği için okul seçerken öncelikle hedefinin ne olduğuna ve nasıl bir hayat istediğine bakmak gerçekten önemli.

Butik Okul Nedir?

Butik okul; öğrencilerine özel bir eğitim vermek isteyen, bireysel eğitimi hedefleyen, öğrenciyi istediği hedefe ulaştırmak için birebir destek veren ve kalabalık sınıflar yerine daha az kişiyle ders yapılan sınıfları olan, kendine özgü eğitim sistemi olan okullardır.

butik-okulun-faydalari
Peki Butik Okul Seçmenin Öğrenciye Katacağı Avantajlar Nelerdir?

• Sınıflar kalabalık olmadığı için öğretmenler her öğrenciyi çok iyi tanırlar ve ona göre ders anlatarak daha verimli bir ders geçmesini sağlayabilirler.
  • Öğrenci başına düşen zaman arttığından derslerdeki öğrenimin kalitesi ve verimliliği artar.
  • Öğretmenler her öğrencilerine vakit ayırma şansı bulabilir. Bireysel eğitim çok daha fazladır. Buda öğrenci başarısını arttırır.
  • Öğrenci bireysel eğitim fırsatını okulda bulabildiği için ekstra özel ders almasına gerek kalmaz.
  • Üniversite sınavına hazırlanırken ek zamanlarda yapılan soru çözümü ve ders anlatımı sayesinde öğrencilerin konu atlaması tamamen engellenmiş olur.
  • Okulda ki öğrenci sayısı çok fazla olmadığından, öğrenci takibi çok daha iyi yapılabilir.
  • Spor imkanları sayesinde öğrenciler istedikleri sporu okulda yapabilir.

Eğer üniversite sınavında başarıyı hedefliyor, birebir eğitim fırsatı istiyorsanız özel butik okul seçimi çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Kalabalık sınıf ve kampüslerde eğitim veren okullarda kaybolup gitmek yerine butik okullarda kendinizi daha iyi ifade edebilir ve bu sayede özgüven sahibi olabilirsiniz.

Ataşehir’de bulunan Butik Okulumuz ile ilgili butik okul fiyatlarımızı görmek için linke tıklayabilirsiniz.