Dikkat Akademisi Derslerimiz Başladı! Dikkat Akademisi Nedir?

Tercih Döneminde Meslek Seçimi Nasıl Yapılmalı?
17 Temmuz 2017
aile-ici-dogru-iletisim-teknikleri
Rehberinizden, Aile İçi Doğru İletişim İçin Öneriler
25 Temmuz 2017

Ataşehir Özel Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi faaliyetlerinde öğrencilerimiz bu yıl  kurduğumuz Dikkat Akademisi derslerine başlıyorlar.

“Her birey ve bireysel özellikleri bizim için çok kıymetlidir!

Dikkat Akademisi nedir?

Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin kişisel performansını en etkili şekilde kullanmasını, mevcut potansiyelini  açığa çıkarmasına olanak sağlayan bilimsel, davranışsal  ve yenilikçi programlar kullanan bir çalışmadır. Dikkat Akademisi’nde  bireylerin akademik, sosyal , iş ve okul  hayatlarında daha başarılı, kendini ifade edebilen bireyler olması  için zihni  geliştiren programlar ile egzersizler yapılmaktadır. Bu program, öğrencilerin dikkatini ve öğrenme kapasitesini arttırmaya, sosyal etkileşim ve iletişim becerilerini, geliştirmeye  yöneliktir.  Kişinin Dikkat – Hafıza – Muhakeme (Akıl Yürütme) fonksiyonlarını  aktif kullanabilme becerisini geliştirmeye yardımcı olacak davranışsal yöntemler uygulamaktayız.

Hedefimiz, öğrenmeyi daha kolay ve tam olarak gerçekleştirmek ve kişinin kazanmış olduğu becerilerin otomatik hale gelmesini sağlamaktır. Uyguladığımız programlar , kişinin bilgiyi daha hızlı, kalıcı ve kesintisiz öğrenmesini sağlayarak öğrenme sürecini kolaylaştırmasına, hızlandırmasına ve bu süreçten verim almasına yardımcı olmaktadır.

Dikkat Akademisi’nde , öğrencilerimizin aşağıda sıralanan olası problemlerine çözüm yolları bulmayı hedefliyoruz.

Tv ve diğer görsel araçların yol açtığı problemlerin etkisini nasıl azaltılır?

• Öğrencimizde dikkat eksikliği var mı?
  • Özgüven sorunu mu var?
  • Öğrenme güçlüğü mü yaşıyor?
  • Düzeli çalışıyor ama başaramıyor mu?
  • Okuduğunu anlayamıyor mu?
  • Sınav kaygısı mı var?
  • İşlem hataları mı yapıyor?
  • Unutkanlık yaşıyor mu?

“Her birey ve bireysel özellikleri bizim için çok kıymetlidir!

***Sizde küçük bir dikkat testi ile başlamak isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.