lise-ingilizce-roportajlari
cumhuriyetpark-gezisi
Gözde Ufuklar Bahar Pikniği
5 Mayıs 2017

Ataşehir Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi Doğa ve Teknoloji Konferansı öğrencilerimizin ilgisi ve dikkati ile gerçekleştirildi. Öğrencilerimizin ilgiyle takip ettiği sunumda canlılardan faydalanılarak üretilen cihazlar, makinalar örneklerle gösterilmiştir. Örnek olarak, Sivrisinekten model alınarak elde edilen skorsky uçakları, Suya inen uçakların deniz kuşlarından model alındığı belirtildi. Seminerin sonunda bu alandaki çalışmalar artırılarak daha birçok konuda insanlık adına fayda sağlayan ürünler elde edilebilir sonucuna ulaşılmıştır.

Okulumuzda düzenlenen bu konferansın amacı toplumun bilimsel konulara erişimini sağlamak, doğa bilimlerini sevdirmek ve bu sayede doğayı ve çevreyi koruma bilincine sahip gençler ve yetişkinlerden oluşan çağdaş ve duyarlı bir topluma aracı olmaktır.