Üniversite Hazırlık Liselerinde Aranan Özellikler Ne Olmalı?

10 Kişilik Homojen Sınıflarda Vip Eğitim
10 Kişilik Sınıflarda Öğrenci Odaklı Eğitim
8 Mayıs 2018
atasehir-gozde-ufuklar-lisesi-19mayıs-kutlamasi--
Ataşehir Gözde Ufuklar Koleji 19 Mayıs Kutlaması
19 Mayıs 2018

Okul seçimi her geçen gün yeni okulların açılması daha da zorlaşan bir durum haline geliyor. Lise dönemine kadar genellikle ebeveynler çocukları için okul araştırması yaparken lise döneminde bu durum değişiyor. Lise çağına gelmiş bir birey artık kendi kararlarını vermek okulunu kendi seçmek istiyor.

Üniversite Sınavlarında Yüksek Başarıyı Elde Etmek İçin Lise Seçimi Önemli

Üniversite sınavlarında istediğiniz bölüme girmek için tabi ki iyi bir disiplin ve azimle çalışmanız gerekmekte. Hedeflediğiniz başarıyı elde etmek için bazı durumlardan fedakarlık edeceksiniz hem de en enerjik olduğunuz dönemde.

Gideceğiniz okul tabi ki size tek başına bir sihirli değnek etkisi yaratmayacaktır. Fakat sizi iyi yönlendirecek donanıma sahip bir okula gitmeniz başarınızı arttıracaktır. Okul Seçimi yaparken hedefinizi belirlemek en önemli unsur, hedefinizi size uygun olarak belirledikten sonra gideceğiniz lisenin eğitim modelinin nasıl olduğunu inceleyebilirsiniz. Eğer hedefiniz üniversite sınavında iyi bir başarı elde etmekse size yardımcı olacak bilgileri sizin için derledik.

universite-hazirlik-lisesi-secimi

Peki Üniversite Hazırlık Lisesi Seçerken Nelere Dikkat etmek Gerekir?

• Lisenin öğretmen kadrosunun niteliği ve tecrübesi en önemli unsurlardan biri. Tecrübeli bir lise öğretmen kadrosu sizi sınava en iyi şekilde hazırlanmanız için doğru yönelimleri sağlayacaktır.
  • Lisenin mezunlarının hangi okulları kazandığı ve tercih ettiği size o lisenin öğrencilerinin karakter yapısını analiz etmekte yardımcı olacaktır.
  • Butik Lise anlayışı sizi başarıya ulaştırmakta bir hayli önemli. Kalabalık sınıflarda ders işlemek bildiğiniz üzere konuları anlamanız ve konsantre olmanız açısından biraz zor olacaktır.
  • Bireysel eğitim koçluğu; seçtiğiniz lisede bireysel eğitim verilmesi gerçekten önemli. Üniversite sınavına çalışırken konuları iyi bilmek o konudan soru gelmesi durumunda işinizi kolaylaştıracak bir durum eğer derste anlayamadığınız bir konu varsa ve bu konu üzerinde lisenizde ki öğretmenlerden bireysel olarak o konuyu çalışarak öğrenebiliyor olmanız sizi rakiplerinizi bir adım önüne geçirecektir.
  • Sınava hazırlıkta soru çözümü, üniversiteye hazırlanıyorsanız biliyorsunuz ki çok fazla soru çözümü yapacak ve sınav için kendinizi sürekli deneyeceksiniz. Eğer sınava hazırlık kampları uygulaması yapan bir liseye giderseniz. Çok daha fazla soru çözümü yapacak ve kamp süresince iyi şekilde konsantre olacaksınız.
  • Son Olarak ve en önemli unsunlardan birisi de lisenin rehberlik öğretmenleri ve hizmetidir. Üniversite sınavında hangi bölümü seçmelisiniz? Kariyerinizi nasıl planlamalısınız? gibi konularda sizi en iyi yönlendirecek olan birim rehberlik birimidir. Ayrıca rehberlik birimi size psikolojik destek de sunarak sizi en iyi motivasyon ile sınava hazırlık ve lise dönemini geçirmenizde yardımcı olacaktır.

Hedeflediğiniz yolda sağlam adımlarla ilerlemek için öncelikle ne istediğinizi iyi bilmeniz gerekir..