Ataşehir Özel Liseler|Özel Okul|Özel Kolej|Yanlış Ders Çalışma Alışkanlıkları

Ünv. Yerleşme Semineri
Ataşehir Özel Liseler|Özel Okul|Özel Kolej|11. Sınıfın Önemi ve Ygs Sınav Sistemi Bilgilendirme Semineri
7 Ocak 2017
Ataşehir Özel Liseler|Özel Okul|Özel Kolej|Lütfen Aşağıdakileri Azaltmaya Çalışın!
9 Ocak 2017

Yanlış Ders Çalışma Alışkanlıkları

Yapılan araştırmalar göstermektedir ki, insan beyni aynı anda birçok uyaranı alabilir ancak dikkatini tek bir noktaya odaklayabilir. Bir başka ifadeyle, öğrenmek için gerekli olan düzeyde insanın hem müzik dinleyip, hem ders çalışması mümkün değildir. İnsan ya ders çalışır, ya da müzik dinler.

Ders çalışmaya çalışırken müzik dinlemek, zevkle müzik dinlemenizi engeller. Gerçekte müzik dinlemek isteyip bu arada ders çalışmaya çalışmak, müziğe ayırdığınız değerli vaktin ziyan olmasına yol açar. Bunu tersi de doğrudur. Ders çalışmaya ayırdığınız vakit içinde müzik dinlemek isterseniz, derse ayırdığınız değerli vakti ziyan etmiş olursunuz.

Birçok öğrenci, “ben ders çalışmaya koyulduğum zaman duymuyorum” demektedir. Bu ifade yukarıda anlatılan doğruluğunu ortaya koymaktadır. Ayrıca kişi dinlemediği halde geri planda devam eden müzik, gerginlik ve yorgunluk yaratır, çalışma veriminin düşmesine yol açar.

Bu sebeple öğrencinin karar vermesi gerekir;
Müzik mi dinlemek istiyorum, ders mi çalışmak istiyorum?
Bizim önerimiz; ders çalışırken müzik dinlememek, müziği bir ödül olarak kullanmaktır.