yks-bilgilendirme-sunumu-pdf-indir
Çanakkale Zaferi Anma Etkinliklerimiz
9 Kasım 2017
yks-nedir

Özel Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi olarak Üniversiteye girişte yeni sınav sistemi ile ilgili bilmeniz gereken önemli  bilgileri  sizlerle paylaşmak istiyoruz.

2017-2018 eğitim öğretim yılında   YKS  (Yükseköğretim Kurumları Sınavı )adı ile uygulanacak sistemde adaylar iki ayrı oturuma katılacaklar. İlk oturumda temel yeterlilik esas alınarak öğrencilerin,  akıl yürütme, muhasebe odaklı sözel ve sayısal bilgileri, dili doğru kullanma, okuduğunu anlama esaslı kazanımları ölçülecek.

Özel Gözde ufuklar Anadolu Lisesinde öğrencilerimiz  ‘Kazanım Odaklı’ bir ders  programı uygulanarak sınav başarısını yukarı çekmeyi planlıyoruz.

Sevgili arkadaşlar,ÖSYM 2018 sınav takvimi yayınladı. Buna göre, 23-24 Haziran 2018’de yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 1 Mart-21 Mart 2018’de alınacak. Sınav sonuçları, 31 Temmuz’da açıklanacak.

Son değişikle birlikte, TYT sınavında öğrencilerimizin temel yeterliliklerinin esas alındığı  Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler  (coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, tarih) sorusu, Temel Matematik  testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (biyoloji, fizik, kimya)  olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır.”

Açıklamaya göre, TYT’ye eklenen Sosyal Bilimler Testi’nde öğrencilere  coğrafya dersinden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden 5, felsefe dersinden  5, tarih dersinden 5 olmak üzere 20 soru yöneltilecek. Sınava eklenen Fen  Bilimleri Testi’nde ise öğrencilere biyoloji dersinden 6, fizik ve kimyadan 7’şer  olmak üzere 20 soru sorulacak.

Sevgili Arkadaşlar bu yazıyı hazırlarken  fark etmenizi istediğim bir şey var. Değişen sadece sistemin adı, kalıcı olan ise sınavın kendisidir. Her dönem bir sınav olmuştur ve olmaya devam edeceği kanaatindeyim. Eğer üniversite için bir başarı gerekiyorsa, başarıyı belirleyende bir ölçümün olması gerekir. Buda kaçınılmaz SINAV’dır.

Unutmayın;

Sistemin Adı Ne Olursa Olsun;Çalışan Kazanacaktır.

Hepinize Başarılar Diliyoruz…

Özel Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi