Çanakkale Zaferi Anma Etkinliklerimiz – Ataşehir Özel Lise Özel Okul
atasehir-gozde-ufuklar-canakkale-anma-etkinligi

Dünya tarihinin gördüğü en kanlı savaşlardan biri olan Türk askerinin kahramanlık destanları yazdığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri bir deha olarak tarihteki yerini aldığı Çanakkale Zaferi’nin 103. Yılı Ataşehir Gözde Ufuklar Anadolu Lisemizde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

Çanakkale Cephesinde, yeni kurulmakta olan birliklerin subay ihtiyacı Galatasaray Lisesi ve İstanbul’daki Üniversite ve Anadolu’nun farklı illerindeki liselerden karşılandı. ‘Subaylar Savaşı’ da denen bu zaferde 100 bin fazla okumuş ve aydın Türk genci şehit oldu. Atatürk ‘Biz  Çanakkale’de bir üniversite gömdük’ diyerek olayın önemine vurgu yapmıştır.

Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi olarak her yıl olduğu gibi bu önemli ve anlamlı günde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Anma Etkinliğimizden Kareler

Konuşmayı Başlat
Bilgi Alın
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz?