Arslan Yıldız 2021-2022 Eğitim Döneminin İlk Kampını Yaptı.

Arslan Yıldız 2021-2022 eğitim öğretim döneminin ilk kampını geometri dersinden yaptı.06/08/2021 tarihinde saat 09:00 başlayan kamp programı saat 17:00 ‘da tamamlandı. Bu kamp programında özel üçgenler konusu ayrıntılı olarak anlatıldı.

Özel Üçgenler konusu

• Pisagor
  • Dik üçgende özel değerler
  • Öklit Bağıntısı
  • Dik üçgende özel açılar
  • Muhteşem Üçgen
  • İkizkenar üçgen eşit olmayan kenara dikme çizme
  • Eşit kollara ait yardımcı elemanların eşitliği
  • İkizkenar üçgende simetri doğrusu
  • Yardımcı elemanların herhangi ikisinin aynı anda sağlanması
  • İkizkenar üçgende eşit olmayan kenardan eşit kollara dikmeler çizmek
  • İkizkenar üçgende eşit olmayan kenardan eşit kollara pareleller çizmek
  • İkizkenar üçgende eşit olmayan kenarın uzantısından eşit kollara dikmeler çizmek
  • İkizkenar üçgende  eşit kenarlardan birinin uzantısından eşit olmayan kenar üzerine dikme çizmek
  • Eşkenar üçgenin açı ve kenar eşitlikleri
  • Eşkenar üçgende yükseklik ve alanın kenar ile bağıntı formülleri
  • Eşkenar üçgenin içinden alınan bir noktadan kenarlara dikmeler çizmek
  • Eşkenar üçgenin içinden alınan bir noktadan kenarlara pareller çizmek
  • Eşkenar üçgenin dışındaki bir noktadan kenarlara dikmeler çizmek                                                                                Alt başlıklarıyla ayrıntılı anlatılıp örnek sorular çözüldü. Öğrencilere her alt başlıkla alakalı ortalama 240 soru çözdürüldü. Eğitim kampı çok verimli olarak tamamlandı. Öğrenciler bir sonra ki geometri kampına kadar ödevlendirilecek ve çözemedikleri sorular whatsup üzerinden çözülecektir.