3d Eğitim Modeli | Gözde Ufuklar Anadolu Lisesi
24 Nisan 2018
Üniversite Sınavına Yönelik Eğitim
30 Nisan 2018

Lise 3D Eğitim Modelini Nasıl Uyguluyoruz?

Günümüzde “Eğitimde 3D” teknolojilerinin kullanılması yaygınlaşmaya başladı.Yapılan son araştırmalar gösteriyor ki 3D eğitim kullanımı sayesinde derse olan ilgi ve konsantrasyon büyük oranda artırılabilmekte ve bu sayede öğrenciler ders sonuna kadar dersi ilgiyle takip edebilmektedirler. Özellikle Fen Bilimleri alanındaki konularda 3D eğitim kullanımı öğrencilerin konuları daha iyi anlamalarını sağlamaktadır. Örneğin hücre bölünmesi konusu anlatılırken normal bir şekilde anlatılması nedeniyle öğrenciler sıkılabilmektedirler. 3D eğitim sayesinde öğrenciler hücreyi ve hücre bölünmesini üç boyutlu olarak görebilmekte,bu sayede öğrencilerin konuyu daha iyi kavramaları sağlanmaktadır. Bunun sağlanması öğrencilerin o konuda başarısını üst seviyeye çekerek,mevcut eğitim kalitesinin de artmasını sağlamaktadır.

Manyetik alanda 3 boyutlu olan yükün hareketini veya kimyada sigma ve pi bağlarını 3 boyutlu olarak görmek varken neden hala 2 boyutlusunu çizip de bunu öğrencinin hayal etmesi gereksin ki ? DNA ların sınıfın ortasında kurulduğu , kemiklerin üstümüze geldiği dersler hiçbir zaman unutulmayacak.Her ders yeni bir macera … Çok maliyetli veya okul ortamında yapılamayacak birçok deneyi 3D sanal laboratuarlar da yapılması, simülasyonlarla değerleri değiştirdiğimiz zaman sonuçların nasıl değiştiğini 3 boyutlu görmek artık mümkün. Sadece öğretmenlerin değil öğrencilerinde katıldığı interaktif simülasyonlar ile uygulayarak öğrenmek çok daha kolay ve eğlenceli… Bir önceki yazımız olan Egitimde 3 boyutlu dersler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Eğitimde üç boyutlu dersler yapılan kapsamlı araştırmalar neticesinde 3d eğitim ile derse olan %60 oranında arttığı ve 3d derslerin öğrencilerin %99 tarafından ilgiyle tüm ders boyunca izlendiği ortaya çıkmıştır.